Wednesday, June 27, 2012

Jangan Beranak

Last week Donna pergi lunch di warung yang meme slalu pegi..
Harap menu lauk goreng stail goreng simple dimple..
Tapi makcik tokey warung masak lauk berat kuah santan bagai...
Paling ringan pon asam pedas kepala ikan selukut..

Makcik tokey kedai dah ade assistant baru..set2 baya dia jugak..
Lewat 50an kot...
Tengah syiokk picit nasi..ade budak lelaki lingkungan 13-14 tahun duduk kt depan..
Budak lelaki tuh sibuk bukak iphone dan install sim card baru..
Sah2 kes curi..Mak budak merangkap assistant kedai tgk selamba je anak dia tanpa ragu..
 So u know what i mean ?
Donna tak sampai hati nak tanya kerana kemungkinan besar isi kedai akan riuh dan kecoh..

Jadi saya berpesan dan pinta wanita panjangkan pesan ini..

10 Sebab Anda Jangan Beranak jika:
1. Ekonomi anda dan keluarga tidak kukuh
2. Tidak pandai mendidik anak..
3. Anda sudah tua ganyut..melainkan jika anda bijak dan terbuka serta tidak tergolong dalam list 10 ni
4. Di saat anda terhegeh-hegeh baru nak kembangkan karier
5. Hubungan dengan suami agak dingin..
6. Sudah memiliki anak yang berderet-deret..
7. Anda mempunyai penyakit dan boleh menyusahkan orang lain..
8. Anda dan pasangan milik gen sengal yang dominan
9. Anda sekeluarga berperangai liar..itu punca buta agama bertambah..
10. Anda tak mampu mewariskan ilmu, iman malah sebarang harta pusaka kepada anak anda..

Ingat.. kita adalah wanita ..bukan kucing..bye !


Wednesday, June 20, 2012

Mimpi Burung

Semalam I mimpi burung..
Burung dah mati..keras kejung dalam toilet...
tak tau spesis ape..
Tapi body burung tuh ade lebih kurang 3 colour..
Apa maksud ehh?
Ikut tafsir, kalau mimpi ayam..akan dapat pembantu...


Donna masih belum jumpa maksud..But still akan share serba sedikit info yang I dapat


Burung
Jika anda bermimpi melihat burung terbang, bertanda kesehatan anda terpelihara rezeki murah dan
perkawinan bahagia. Dan mimpi burung terbang menuju anda, bertanda akan datang karunia pada
anda dalam ketenangan dan damai.
Burung Merak
Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman.
Burung Bangau
Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara.
Burung Bayan
Jika anda bermimpi melihat burung bayan bertanda akan menemui banyak perempuan berselisihan
(anda harus berhati-hati tak payah campur tangan).
Burung Merbuk
Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung merbuk bertanda anda akan mendapatkan
isteri atau anak yang baik.
Burung Dara
Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat.
Burung Kenari
Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia.
Burung Merpati
Jika anda bermimpi melihat dan mendengar burung merpati, bertanda rumah tangga anda
berbahagia, dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling dunia untuk
kesenangan dan kebahagiaan hidup.
Burung Rajawali
Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses.
Burung Gagak
Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan kekecewaan
dalam percintaan, dan jika gagak berbunyi diatas atap, bertanda ada khabar (berita) jahat yang
segera tiba pada anda.
Burung Gereja
Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan
mengadakan perjalanan jauh.
Burung Kuau/kuang
Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan
atau wang.
Burung Unta/ostrich
Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan gagal secara tiba-tiba.

.

bikin senak perut

Counting my big days...
Donna ok je..cool..tak de la panik sangat..
My weight je yang tak turun...
Pasrah ajelaa .. I tgk ramai je pengantin yang XL
So photographer kena mainkan peranan paling penting
Kena rajin cari angle supaya tak overshadow..kah kah kah

Now everything is 90% done...
Harap2 semua dipermudahkan...
Sesambil menunggu dan push the developer.....
bila laa nak dapat kunci rumah.I dah order set kerusi tau..Tunggu nak hantar je..
Janji sebelum puasa..Kalau dapat awal sket kan bagus...
Rase serba salah sebenarnye kalu dok umah my family..
Sebab hari-hari pegi keje, I akan lintas umah in-laws...
Bukan mudah nak jadi poker face...no no no

ok lenkali sambung...Now layan dulu my wishlist..
Sesape yang ade all this item I mean yang dapat from company's lucky draw
Mehlaa jual murah2 kat Donna


Dolce Gusto..Everyday can brew rich coffee


Solar lamp...Nak letak kat car porch..Green energy ~


Dual mix oven and pizza maker..Nak kasi my mate daily makan kek/pizza

Fridge..I nak jugak..walaupun just a few items store in... 

Last but not least ~
Lagi bikin senang keje i nnti
 






Wednesday, June 13, 2012

Taukeh

Dulu tauke suka buat jualan gila..
Sikalang taukeh suda jadi gila..
haiyaa !



Thursday, June 7, 2012

Baju Pengantin Over Sexy

Please girls..
Don't do this..


 Lace nye cantik ...

Pengapit dan tetamu pulak terlebih malu....
Serius macam whore..

Bajet cantekk sgt la tuh...Tapi Donna rase pengantin nih shemale..
 
 

Friday, June 1, 2012

Naked


Kecik-kecik lagi dah prektis naked on webcam chat...
Haiyoo...all superparents kena pantau anak-anak...
Jangan sampai terbiasa...kot2 terlajak sampai dewasa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...