Friday, October 17, 2014

17/10/2014



Rase macam nak update..
Ada macam-macam..
1. Trip ke pangkor
2. Review Coral Bay Resort
3. Trip ke Krabi
4. Enjoying multiple type scrumptious seafood tomyam..
5. dann..ermm..dan..ehh

Arghh malas pulak rasenye..
ok bye!

Thursday, August 21, 2014

Funny from Female IT



Dear IT Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a slow down in the overall performance, particularly in the flower, gifts and jewellery applications that had operated flawlessly under
Boyfriend 5.0.

In addition, Husband 1.0 un-installed many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, but installed undesirable programs such as Formula One 5.0, NBA 3.0 and World Cup 2.0.

And now Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 simply crashes the system.
I've tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail.

What can I do?

Signed,
Desperate Housewife


Reply:

Dear Desperate Housewife,

First keep in mind:

Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an operating system.

Try entering the command C:\ I THOUGHT YOU LOVED ME and download Tears 6.2 to install Guilt 3.0
If all works as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewellery 2.0 and Flowers 3.5.

But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Late Night Teh Tarik 6.1.

Late Night 6.1 is a very bad program that will create SnoringLoudly. wav files.

Whatever you do, DO NOT install Mother-in-Law 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0.

In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have a limited memory and cannot learn new applications quickly.

You might consider additional software to improve memory and performance. I personally recommend Hot Tasty Food 3.0 and Tongkat Ali 6.9.

Good Luck,
IT Support

P/s: To be shared with our IT Support team

Thursday, May 8, 2014

Random Mabul



Early March kami ke Mabul,
Pagi-pagi lepas subuh kami ke jeti. Perjalanan dari jeti menaiki speed boat selama 45 minit.



Kami stay di sini..Biasa la backpackers..Kalau anda nak percutian mewah, sila menuju Kapalai or Pom Pom. Sepanjang di sana anda mungkin akan diperhatikan oleh pensyiolek.. Jaga-jaga cik Salmah!


Cool giler.Abah bersungguh call anak..yakinkan yang abah and mama keje..hikhikhik


Geng palauh or bajau laut jual hasil tangkapan. Kat sini femes kagang dan ulang..Hidup2 tuh..15 pilak!


Setelah dimasak oleh tukang masak chalet..So korang bayar la upah kat diorang..Kagang ni kami makan sampai boleh koyak mulut..Adehh!


Nih anak-anak palauh..Time ni kitorang pinjam perahu diorang..Gatal konon nak kayuh.Eh silap diorang tak bagi pinjam, tapi cas kami 5 pilak..Amboi kemain lagi, kecit2 dah pandai meniaga..Tapi kami bayar 2 pilak je..Karam! Perahu bocor, budak2 tuh sumbat pakai plastik twisties ngan selipa jepun.

Budak-budak ni tak takut jerung, shark dan ade yang boleh berlari kejar ikan dalam laut..Hebat kan? Tapi mereka paling takut kucing..kihkihkih..mencicit terjun dalam laut bila nampak kucing..


Separuh muslimah..tudung tak litup dan pakai short ajer..Memang legend..

Jalan-jalan kat Pulau..Life di sini sangat basic..Ade surau, sekolah rendah, ade geng main pakai, ade pakcik mengaji Quran, ade aweks muka tepek bedak sejuk dan ade yang bergoyang Inul..


Mereka yang dah lama akan naik dan bina rumah di darat, those yang baru sampai dari Myanmar, Filipina, Indonesia dan ceruk mane tah masih duduk dalam sampan.


Ni salah satu kedai souvenir kat pulau tu..Owner orang Perak dan bermastautin kat sane.


Moment sunrise.Rase nak nanges je tengok keindahan alam ciptaan Allah..



A few hours sebelum balik, kami bersnorkell jap di paradise II.. Sila elakkan diving di hari yang sama anda naik flight tau..


Ok close entry..Ada masa boleh update lagi..tata~

Friday, February 21, 2014

Monday, February 10, 2014

Best Morib




Nak roll up?

Tak jadi lah


Jump!..Jump!


Yeahh!


Menggedik

Wednesday, January 15, 2014

Monday, January 6, 2014

Makcik



Hujung minggu terasa gatal mata..
Aishh! kalau garu makin lain jadinya..
Lima minit bersiap bergerak
menuju Mydin MITC..

Sebelum ubat mata,
Penuhkan perut dulu..
Macam biasa mamak Mydin jadi pilihan..
harga sedikit mahal..Tapi berbaloi sebab sedap
berbanding mapley lain..

Cik Somi taknak follow cuci mata..
Dia lepak tingkat bawah
Sedang buat2 busy membelek printed palazzo
Ada makcik menegur..Sy faham umur warga emas
sewaktu zaman muda mereka, seluar bersaiz longgar
diumpamakan seluar hadiri pengebumian cina..
"Ape hal pulak jual seluar besar gelebeh ni?"
Jawapan selamat trend baru muslimah..Tutup aurat
"Oohh untuk awak besar sesuailah"
Ujar makcik yang KURUS! KEDUT! KECUT! KULUP! Krrghh! *&^%#$@ sebelum berlalu pergi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...