Wednesday, March 30, 2011

isu DIET

Asik-asik diet...Arwah nenek Donna cukup pantang bile dengar Donna nk diet.Beliau cukup tak gemor perempuan terlalu kurus atau terlalu gemok...Sebenarnya diet bukan untuk cantik jer, tapi lebih kepada tujuan kesihatan..Bila umur meningkat, potensi untuk terdedah kepada penyakit juga meningkat...
Di bawah adalah antara fakta atau auta yang Donna dapat dari hasil menternet...Table ini khas gimik yang dilakukan untuk me'laku'kan produk kurus..Tapi apabila kita berdiet, badan secara automatik akan kekurangan gula...Bila kekurangan gula..hormon..testosteron err horman endorphin kot ape ntah akan dirangsang supaya kita cepat marah...Bila asik marah..kita akan lekas tua..Bila lekas tua..byk plak kos nk pegi suntik botox, laser vitamin c dan segala bagai utk melawan kedutan...Bila...sendiri fikir dan sambung... Jadi mengapa berdiet??


p/s: Jom belanja Donna makan..ngehh3xJalan Salah Kesan Keputusan
Kurangkan makan seperti tidak makan malam.
Otot mengecut, air dalam badan mengurang dan kadar metabolisma
turun mendadak. Lemak masih kekal.
Kurus sekejap, semua KG yang hilang datang kembali bersama beberapa KG lagi sebagai saguhati. Kemungkinan mendapat penyakit GASTRIK sangat tinggi
Ambil pil pelangsingan. Selera makan langsung hilang, loya, pening-pening, jika tersalah ambil, kesihatan terjejas. Berat turun hanya pada peringkat awal, jika berhenti ambil pil, selera makan datang kembali berganda-ganda dan gemuk semula berganda-ganda.
Makan buah-buahan sahaja. Badan menjadi kurang bertenaga kerana nutrisi tidak lengkap dan seimbang. Tekanan
kerana terpaksa makan makanan yang sama berulang-ulang.
Diet tidak kekal lama, mudah berputus asa!
Ambil produk dari syarikat baru Kredibiliti syarikat tidak sempurna, sentiasa mengejar keuntungan sahaja. Kesan sampingan jangka panjang tidak diketahui. Wang habis begitu sahaja. Kesan sampingan jangka panjang (atau pendek) menyebabkan tahap kesihatan kita terjejas.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...