Friday, December 10, 2010

Teknik Bercinta Wanita

Slot ni khas untuk perempuan/wanita yang berumur 25 tahun ke-atas...
Kalu anda berumur dalam lingkungan di atas tapi masih belum 'matang'..Sila abaikan...
Tapi sila rujuk balik jika sudah bersedia untuk menjadi matang..


Rules yang di tepek kat sini mungkin tidak ikut turutan..
Tapi anda kan matang...So susun sendiri laa


1. Jangan 'provoke' pasangan anda..Dalam erti kata lain ayat seolah-olah memaksa beliau mengambil sesuatu tindakan..Biarkan beliau menjadi diri sendiri..Kebanyakkan lelaki tak suka di provoke..Seolah-olah anda ingin mencabar beliau..

Contoh for slow learner:

kamu: I nak cari boyfriend lain laa (berlakon merajuk tak puas hati plus buat muncung itik)
Beliau: Diam tapi dalam hati (Cari la kalu dapat..Perasan cun la tuh .umur dah lanjut tapi perangai kebudak-budakkan)
Amaran : Jangan bertindak sedemikian jika bf anda lebih muda dari anda..!



2. Apabila mata beliau melihat perempuan cantik lalu..Tandanya beliau melihat sesuatu yang indah yg tiada pd anda..(ooppss..jangan marah..anda kan matang)..Sejurus beliau mula bersuara..Haa..itu tandanya beliau dah start nak buat comparison antara anda dan wanita cantik..Di waktu itu anda perlu cepat-cepat sedar bahawa anda cuma sekadar...Errr...paham-paham sendiri laa...


3. Jangan memaksa beliau belikan anda hadiah, bunga, kek dan sebagainya..Tapi jika beliau belikan hadiah...Anda memang bertuah..Dari sudut positif beliau menghargai anda..vice versa beliau menganggap 'alaa memang perempuan material.. tuh je cara nak ngorat' Yes! kelemahan anda di situ.


4. Jangan bepura-pura nafikan hubungan yang telah terjalin..Nanti orang sekeliling akan meluat..Jadikan perceraian/putus cinta artis sebagai panduan..Makin lama anda akan buat orang menyampah..at the end tak sape pon nk doakan anda dan beliau bahagia...


5. Lagi satu jangan terlalu menunjuk..Anda kan matang..Tak pasal2 orang cop anda minah tua gedik yang tak sedar diri..Contoh makan suap-menyuap, asyik nak berkepit-kepit...Eeii menyampah beb! Cuba berlagak biasa di khalayak ramai...Kalu nak bermanja-manja..pegi belakang laa..


Lain-lain...nnti laa sambung..Jari-jemari dah sejuk beku nih...adehhh cramp!

p/s: Kecantikan sebenar datang dari hati yang murni..Ingat!  (ayat cliche)

3 comments:

Anisa Hang Tuah said...

hehh
sukanyaa

tapi dah lama tak bercinta

cerita-gadis-ini said...

klu umur 25thn ke bwh mcm i bercinta cmane?muahahhahaha....

tp kn skang ni kebyakan laki mcm slow learner la beb...

ke atau gal skang yg terlalu advance?tetttt

Donna said...

cerita~Lelaki slow...sbb dia takut pada committment or tak yakin dgn diri dia..

Anisa~Don't worry..cinta akan datang nnti..Kang kalu dikejar..dia lari..kehkehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...