Wednesday, April 13, 2011

Ciri-ciri isteri pilihan



Sedih dan simpati dengan nasib yang menimpa pengacara Trek Selebriti yang comel lagi handsome ini. Kemelut isu rumah tangganya bersama isteri, Nursuhaila Eliani Suhaimy, 25, bagaikan tiada penghujung. Terbaru dalam rancangan gosip panas artis yang paling popular, Melodi, Jimmy berkesempatan meluahkan apa yang terbuku di hatinya mengenai sikap isterinya.




Jimmy yang ditemubual oleh seorang wartawan Melodi ketika hadir di mahkamah bagi menfailkan permohonan nusyuz terhadap isterinya, menceritakan serba sedikit mengenai sikap sebenar isterinya yang tidak diketahui oleh individu luar. Gemar berparti, minum arak, berjudi dan kaki clubbing serta lebih mementingkan kawan-kawan daripada suami sendiri itulah sebenarnya ‘true color’ isteri beliau yang juga anak kepada pengasas produk kecantikan Natasya!

Paling mengejutkan apabila Jimmy sendiri menceritakan bahawa Suhaila sanggup meninggalkan malam pertama mereka semata-mata ingin keluar berjumpa teman-teman. Bahkan, status anak yg dikandung oleh isterinya juga tidak diketahui namun sebagai seorang lelaki dan suami yang bertanggungjawab, Jimmy ingin membela bakal anak yg dilahirkan tanpa mengira status sebenarnya.

Mendengarkan luahan hati jejaka yang luhur hatinya ini, pasti ramai di luar sana yang tertanya-tanya apa sebenarnya yang dah berlaku antara Jimmy, isteri dan juga keluarga mertuanya? Adakah sewaktu Jimmy berkahwin dahulu, Jimmy belum ‘cukup’ kenal siapa bakal isterinya? Atau hipotesis lain yang boleh dibuat adakah Jimmy ‘dipaksa’ mengahwini Suhaila? Atau Jimmy sebelum ini cuma memandang kecantikkan luaran..? Atau kekayaan dan susur galur keluarga yang hebat mengaburi mata Jimmy??

Cara majlis berlangsung pon penonton boleh agak...Terlalu menunjuk-nunjuk kemewahan dan lihat juga pada kesudahan..Nak salahkan takdir? Siapa yang memilih jalan tu?..Fikir-fikirkan

Jadi lelaki bujang di sana..Haruslah bijak menilai antara kaca atau permata..Buka mata anda luas-luas!
Khas ditujukan pada sorang 'guy' -> based on Donna's experienced..He's complaint a lot abt me..Seminggu gak arr Donna 'ternganga' dengan cara dia yang tak kena tempat..Donna malas nak bersuara..Sebab Donna tahu akibatnya...Mau meleleh air mata dia bila keluar bahasa lembut dan berbisa nanti..

bujang susah

3 comments:

who am i..??? said...

dasat2..nape la xpenah dgor gosip psl prangai bini dia nie..ish2..x puas ati ati ni ketinggalan gosip..hehe

cerita-gadis-ini said...

betul2...aku kesian gile ngan jimmy..dhla hensem..tengok melodi..tetiba adik aku kata..along..ko kawin jela ngan jimmy..wat the????sape la aku kn?baru ni aku jumpe dia kat KL...giler kurus!

Donna said...

So fikir-fikirkan laa yer..buruk baiknyer isteri artis..
Wahhwahh..~cerita gadis ini ade new BFF..Ngehh3x...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...